AANMELDEN

x
XAanmelden.

Je kunt je aanmelden voor psychosomatische oefentherapie wanneer je van je huisarts of specialist een verwijsbrief hebt gekregen voor (psychosomatische) oefentherapie.

Ook zonder verwijsbrief kun je bij Psychosomatiek Hoog Dalem terecht door middel van DTO (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie).

Omdat de huisarts altijd een centrale rol speelt in de coördinatie van zorg, zal je huisarts wel worden geïnformeerd met betrekking tot je aanmelding, tenzij je aangeeft dat je dit niet wenst.

Indien je zonder verwijsbrief komt, zal er eerst een screening plaatsvinden. Dit start met een vraaggesprek waarbij ook een aantal vragen worden gesteld die aanwijzingen kunnen geven voor onderliggende problematiek. Dit kan aanleiding zijn om je naar de huisarts te verwijzen voor verder overleg.

Intakegesprek
Een eerste afspraak/behandeling is een intakegesprek. Deze duurt 30 minuten. Binnen deze tijd zullen de intakegegevens worden verwerkt, probeer ik een beeld te krijgen van je klachten en de factoren die daarbij een rol spelen, en maak ik een inschatting van wat psychosomatische therapie je zou kunnen bieden.

De ervaring leert dat 30 minuten voor een eerste afspraak vaak als erg kort wordt ervaren. Het is mogelijk om aansluitend een behandeling te plannen. Dit geeft meer rust, meer ruimte voor je verhaal en vaak ook tijd voor een oefening.

Het kan helpend zijn om voorafgaand aan je eerste afspraak een vragenlijst in te vullen. Dit stelt je in staat om je in bredere zin voor te bereiden op het eerste gesprek. Klik hier voor meer informatie over de vragenlijst.

Behandeling
De volgende behandelingen duren 30-45 minuten.

Na een paar sessies is er meestal meer duidelijkheid ontstaan met betrekking tot het probleem. In overleg kan er vervolgens een behandelplan worden gemaakt dat gericht is op je hulpvraag en kunnen er doelen worden gesteld. Zo bepaal je zelf je eigen inbreng in je herstelproces.

Het totaal aantal behandelingen verschilt per persoon, maar ligt gemiddeld rond de tien.