OEFENTHERAPIE MENSENDIECK


Heb je klachten aan spieren of gewrichten of problemen met de ademhaling, spanning of met slapen?

Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die je helpt om klachten te voorkomen, te verminderen en op te heffen.
Er wordt gekeken naar de samenhang tussen je lichaamshouding, je manier van bewegen, je dagelijks leven zowel op het werk als privé, je leefstijl en de (verschillende) klachten of gezondheidsproblemen waar je last van hebt.
Een behandeling oefentherapie Mensendieck is dan ook altijd maatwerk.

Om je klachten structureel de baas te worden, is het belangrijk om het probleem bij de basis aan te pakken. Oefentherapie is een actieve behandeling, waarbij inzicht, bewustwording, gedragsverandering en zelf doen een grote rol spelen. Tijdens de behandeling leer je beter begrijpen en voelen waardoor je klachten ontstaan. Je leert hoe je een positieve invloed op je klachten kunt uitoefenen door middel van tips en adviezen, door oefeningen, door het verbeteren van je houding en door het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning. Hierdoor zullen de klachten niet alleen verminderen of verdwijnen, maar leer je ook hoe je de kans op het krijgen van klachten in de toekomst kunt verkleinen.