MIJN NAAM IS Madelon van Haagen

x
en ik stel mij graag aan je voor.

Na de middelbare school heb ik eerst de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan en aansluitend de Mensendieck-opleiding, beiden in Amsterdam. Sindsdien heb ik de nodige werkervaring en natuurlijk ook levenservaring opgedaan. Ook ben ik in die tijd moeder geworden van twee geweldige jongens.

Door de jaren heen ben ik steeds beter gaan zien dat alles en iedereen voortdurend ‘in beweging’ is. Het is boeiend om te zien dat je je steeds opnieuw moet aanpassen aan alles wat er op je pad komt.
Als dat goed gaat is dat natuurlijk heel mooi, dan is er geen probleem.
Soms gebeurt het ook dat het je, om wat voor reden dan ook, minder goed lukt om er goed mee om te gaan. Je raakt uit balans en dat kan leiden tot allerlei klachten. Dat zag ik vaak tijdens mijn werk als oefentherapeut en dat heb ik ook zelf mogen ervaren.

Mijn interesse voor psychosomatische klachten werd hierdoor steeds groter, waardoor ik besloot om de opleiding psychosomatische oefentherapie te gaan doen. Deze heb ik in 2020 afgerond.

Psychosomatische oefentherapie kan je helpen meer inzicht te krijgen in wat het echte, onderliggende probleem achter je klachten is, wat voor gedachten je daarover hebt, hoe je je daarbij voelt en hoe je ermee omgaat. Vaak is het een combinatie van factoren die je klachten uitlokt of in stand houdt. Deze bewustwording in voelen en uitspreken is zo waardevol en zo’n mooie ingang voor oefeningen waarmee je kunt leren hoe je hier beter mee om kunt gaan.