OVER MIJ

X

Mijn naam is Madelon van Haagen.
Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heb ik aansluitend de Mensendieck-opleiding gedaan, beide in Amsterdam. Sindsdien heb ik de nodige werkervaring en natuurlijk ook levenservaring opgedaan. Ook ben ik in die tijd moeder geworden van twee geweldige jongens.

Door de jaren heen ben ik mij er steeds bewuster van geworden dat alles en iedereen voortdurend ‘in beweging’ is.
Ik vind het boeiend om te zien en te ervaren dat je je steeds opnieuw moet aanpassen aan alles wat er op je pad komt, dat je steeds opnieuw keuzes maakt om iets wel of niet te doen en dat je persoonlijke veerkracht het mogelijk maakt dat je hierin kunt meebewegen.

Door een opeenstapeling van zorgen of gebeurtenissen of door grote veranderingen in je leven, kan het zijn dat je veerkracht vermindert en dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Tijdens mijn werk als oefentherapeut zag ik vaak dat dit op de achtergrond meespeelde en dat dit ook een reden kon zijn waarom klachten niet herstelden.
Mijn interesse in het ontstaan van klachten werd hierdoor steeds groter en de opleiding psychosomatische oefentherapie, die ik in 2020 heb afgerond, was voor mij een goede keuze.

Als psychosomatisch therapeut kan ik je helpen meer inzicht te krijgen in dat wat heeft gemaakt dat bij jou op een bepaald moment de rek eruit is gegaan.
Ik neem graag de tijd voor je verhaal om samen te leren begrijpen wat er aan je klachten vooraf is gegaan, wat het echte, onderliggende probleem achter je klachten is, welke keuzes je maakt, hoe je je daarover voelt en hoe je daarmee omgaat.
Vanuit dat begrip kunnen we op een lichaamsgerichte manier kijken naar mogelijkheden waarmee je je veerkracht weer kunt laten groeien zodat je klachten de ruimte krijgen om te kunnen verminderen of herstellen.