GORINCHEM

Op donderdag ben ik werkzaam binnen Gezondheidscentrum Leven.
Gezondheidscentrum Leven biedt reguliere huisartsenzorg met een focus op Leefstijl, Welzijn en Preventie; positieve gezondheid met het accent op persoonlijke veerkracht en op dat wat je leven betekenisvol maakt.
Er worden yoga- en mindfulness-lessen gegeven en zijn er binnen het centrum onder andere wijkverpleegkundigen, een leefstijl-coach en een diëtiste werkzaam.
Ik vind het erg leuk dat ik hier als psychosomatisch oefentherapeut deel van uit mag maken.

Zelfsturing & Zelfredzaamheid

Met het oog op Levensstijl, Welzijn en Preventie is de kracht van psychosomatische oefentherapie dat het je bewust maakt van de samenhang tussen je klachten en je lichaam, je gedachten, je emoties en hoe je omgaat met jezelf en met je omgeving. Dit helpt je om het ontstaan van je klachten te begrijpen en biedt daarmee mogelijkheden om te onderzoeken of je er beter mee om kunt gaan. Hierdoor kunnen je klachten verminderen of verdwijnen. Mocht je in de toekomst opnieuw klachten krijgen, dan heb je zelf meer inzicht en mogelijkheden hoe je hier mee om kunt gaan.

HEILOO

Sinds 2001 werk ik samen met twee collega oefentherapeuten in onze praktijk Beweegpunt Heiloo.

Mijn collega Nancy van Ham en ik, richten ons binnen de praktijk op psychosomatische klachten, slaapproblemen en SOLK. Deze samenwerking hebben wij in 2020 met de naam Psychosomatiek Heiloo een eigen gezicht gegeven. Ik vind het mooi dat ik dit deel uit kan breiden en mee kan nemen naar Gorinchem.